Mérleg vagyok. Egyszerű és bonyolult, színes és szürke, vidám és szomorú. Mint a világ. Mint a mérleghinta: egyszer fenn, egyszer lenn...

Színház <3

2012/04/19. - írta: Cirmola*

Már harmadik éve van bérletünk a Bárkába, és nem tudjuk megunni. Ez szerelem, nincs mese. :)

Nem könnyű, azt hozzá kell tenni, de nem is baj. Sőt... Általában olyan darabokat játszanak, amik zsigerig hatolnak, bebújnak az ember bőre alá - még hazafelé is vigyázzban állnak a libabőrök a tarkónkon. Majdnem minden esetben olyan témákhoz nyúlnak, amik fájdalmasan ismerősek a saját életünkből - még akkor is, ha egyébként nem is beszélünk róla - nagyon éles tükröt tartanak az ember elé. De megéri, ha nem nézünk félre.

És nem lehet félrenézni. Olyan elemi erővel jelennek meg a karakterek, rajzolódik ki a történet, hogy ember nincs, aki ki tudná magát vonni alóla. Ezek a színészek egyszerűen zseniálisak. Hihetetlen, hogy egy embernek hányféle arca lehet, és egytől-egyig mind hiteles.

És ha már a hitelességnél tartunk: én egy nagyon összeszedett, kézzelfogható, emberi, a színjátszáson túlmutató, közösségformáló erővel rendelkező kis csapatnak látom őket. Mindenfélét csinálnak: felnőtt - és gyerekfoglalkozást, kiállítást, vásárt, fesztivált. Jelen vannak, egy élő, lélegző, megfogható értékként. Ha valamiben, ebben hihetetlen energiák vannak.

Nem, nincsenek érdekeltségeim a Bárka Színházban. Nem vagyok rokona, ismerőse senkinek. Nem kapok ezért semmit. "Csak" hihetetlen élményeket, sokáig kitartó jó érzéseket, feltöltődést és jó értelemben vett gondolkodnivalót.

Mondom, hogy ez szerelem. :)

barka.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://merleghinta.blog.hu/api/trackback/id/tr84460575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása