Mérleg vagyok. Egyszerű és bonyolult, színes és szürke, vidám és szomorú. Mint a világ. Mint a mérleghinta: egyszer fenn, egyszer lenn...

Hurrá, nyaralunk....

2012/08/08. - írta: Cirmola*

Öt nap a Balcsin. Mint a régi szép időkben - ilyen utoljára érettségi után fordult elő velem, és az nem tegnap volt... Szépen lementünk négyen: Kedvesem, Csipolka, Csipolka barátnője és én. Gondoltuk, milyen jó lesz, a lányok tudnak együtt szélhámolni, mi pedig pihenni. Valamiért nem jutott eszünkbe, hogy a tavalyi nyaralás sem volt fenékig tejfel ugyanezzel a leosztással - az idő megszépít... 

Az odaút vidáman és gyorsan telt, a szállás szuper volt, az idő csodálatos. Beterveztünk sok programot, a nagy részét meg is valósítottuk, de nem volt egyszerű... Szeretem Csipolkát, aranyos és jófej, okos és kedves - egy baj volt csak: ezt az énjét a nagy pakolásban valahogy a táska aljára gyűrte, és sehogy sem sikerült előkerítenie - néha kilátszott a szinte folyamatos durca és hiszti és okoskodás és hattyú halála - effektus alól, de sajnos többször felülkerekedtek az utóbbiak. Én speciel nem értem, hogy ezekből miért kellett ennyit hozni, nem akart kifogyni a végéig sem, sőt, az utolsó nap gondolom, látta, hogy mennyi volt még nála, és gyorsan el akarta használni a maradékot - hát sikerült... 

Értem én, hogy kamaszodik, és ez neki is eléggé megterhelő, nem csak a környezetének, de vannak dolgok, amikkel nem tudok mit kezdeni. Nyilván szóljon, ha baja van (ha nem vennénk észre véletlenül), de ha valamit magának csinál, és minket büntet érte, azt nem tolerálom jól. Főleg, ha már százszor megbeszéltük előtte. Ugyanazt. Újra és újra. Persze, most bizonytalan, keresi önmagát, minden változik - tudom, ugyanez volt velem is (és mindenki mással), azt is látom, hogy sokszor ő sem érti, hogy mi baja van, és ennek ellenére szétfeszíti a düh, de arra már nem vagyok berendezkedve, hogy ezt rajtunk vezesse le. Azt is megértem, hogy féltékeny a barátnőjére, hiszen nincs hozzászokva, hogy mással is foglalkozunk, nem csak vele, de azt nem gondoltam, hogy külön el kell majd magyarázni, hogy szegény kislányt nem boxzsáknak hoztuk... Álljon már meg a menet!

A másik meg, amitől viszont az én vérnyomásom lesz két másodperc alatt hatszáz, az a mérhetetlen önsajnálat. Soha, azaz soha nem bántottuk. Képtelen vagyok bármilyen szinten is - a megengedést is beleértve - teret adni ennek, mert 1) soha nem lesz vége, 2) a végletekig bele tudja magát lovalni, a szó szerinti fizikai tünetekig, és ez már nem játék. Szépen elmagyaráztuk neki, hogy akkor is szeretjük, amikor hisztizik (hogy mást ne mondjak), legyen már alapvetés, hogy csak jót akarunk neki, és ez nagyon, de nagyon rossz taktika, hogy így akarja felhívni magára a figyelmet, vagy így akarja megúszni valaminek a következményeit, mert a végén tényleg kifejleszt valami komolyabb betegséget, és csak magával fog kitolni. Ráadásul ez egy öngerjesztő folyamat, és csak az ellenkezőjét éri el vele. Persze voltak nagy hüppögések, égig érő ígéretek, de tisztában vagyok vele, hogy ezt még kismilliószor fogjuk elmondani neki az évek folyamán, mire helyre teszi magában.

Mi meg megpróbáljuk túlélni... 

zoldregatta_bekoszonto.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://merleghinta.blog.hu/api/trackback/id/tr754702147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idegszaggató 2012.08.13. 09:37:02

Elkényeztetés szaga van a dolognak :)

Egy jó verés és utána mindenkinek jobb lesz (tudomtudomtesoha)

Amit a legjobban utálok amikor önzésből másokat csak tárgynak néznek.

Cirmola* 2012.08.13. 10:15:14

@idegszaggató:
A verésben nem hiszek, ellentétben a hideg zuhannyal - végül erre sem került sor, bár beígértem többször is...
Nem is önzésnek mondanám, bár van benne az is - hatalmas kettősség van benne: azt hiszi, hogy már nagylány, és mindent jobban tud, amikor meg kiderül, hogy nem, akkor nagyon bizonytalan lesz, és egy pillanat alatt visszacsúszik kisgyerekbe - és hogy ezt nehogy észrevegyük, megpróbálja agresszióval eltakarni.
Amikor megfeledkezik magáról, és nem akar szerepet játszani, vagy osztani az észt, tök jó fej - csak teljesen kiszámíthatatlan, hogy épp melyiket veszi elő.

idegszaggató 2012.08.13. 10:22:56

érteméééén, csak a tiszteletlenség nem tetszik kortársai és szüleivel szemben.

Van egy kisrác környezetemben. Ő például gonoszságból üti a nagyit.

Cirmola* 2012.08.13. 10:33:05

@idegszaggató:
Na, annak tőből tépném ki a karját, és feltolnám a khmmm... (Most kellene kimoderálnom a saját kommentemet.)
süti beállítások módosítása