Mérleg vagyok. Egyszerű és bonyolult, színes és szürke, vidám és szomorú. Mint a világ. Mint a mérleghinta: egyszer fenn, egyszer lenn...

Eltüntető gomb

2012/07/17. - írta: Cirmola*

U.i., előre: Nem vagyok antiszociális hangulatban (lám, mit tesz a szabadság), csak találtam egy nagyon jó idézetet - sajnos nem tudom, kitől: 

Életem legnagyobb befektetése lenne, ha embereket vehetnék annyiért, amennyit érnek, és eladhatnám őket annyiért, amennyire tartják magukat.

Kár, hogy a való életben nem, vagy csak nagyon nehezen lehet megszűrni az embereket magunk körül. Jó lenne egy mindig kéznél lévő "hide" gomb - nem akarok rosszat senkinek, csak eltüntetném, ha nem akarom látni. Ahogy a tévét, rádiót ki lehet kapcsolni, a neten is megválogathatom, hogy mit akarok elolvasni, még a sokat szidott fészbúkon is lehet szelektálni, csak a legfontosabb területen, az ember tényleges életében nagyon kevéssé. Megválaszthatom a barátaimat, a kedvesemet, és ennyi. Nyilván ez a legfontosabb, de a többi is elég erős terület - nincs befolyásom a rokonaim, a szomszédaim, a kollégáim összetételére, pedig ők is szerves részét képezik az életemnek - a család nyilvánvalóan, amellett, hogy szándékosan nem tartom több emberrel a kapcsolatot (ami nem jelenti azt, hogy ne találkoznék velük itt-ott), és hát társasházban élve, beosztottként dolgozva a többi felsorolt is rendszeresen részt vesz az életemben - akár akarom, akár nem. És ez még csak a szűkebb környezetem - nem is sorolom, mert itt ülhetnék napokig.

Persze így átgondolva, jobb is, hogy nincs eltüntető gomb, mert pillanatok alatt üres lenne a bolygó... 

Illetve nem is, békés, nyugodt paradicsom lenne, tiszta és zöld, szépen egymás mellett élő állatokkal.

Hmmm... Lehet, hogy mégis kellene az a gomb?... 

polar-bears-1024x768.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://merleghinta.blog.hu/api/trackback/id/tr44662599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idegszaggató 2012.07.23. 10:39:00

Jó a kép, de jobban szeretem, mikor véres a pofijuk fókabébi marcangolás közben :)

Netmegvonást rendelek el. A végén meg némítást raksz majd gyerekekre.

Cirmola* 2012.07.23. 10:53:24

@idegszaggató:
Igenis, értettem! :) Épp úton vagyunk a Balcsira pár napra, úgyhogy most szófogadó leszek a netet illetőleg. Legalábbis igyekszem. :)

idegszaggató 2012.07.23. 10:56:57

Már most elbuktad :)

Jó pihit és jó időt.

Cirmola* 2012.07.23. 11:04:44

@idegszaggató:
A megpróbálást nem lehet elbukni! Olyat nem ígérek, amiről alapból tudom, hogy esélytelen vagyok... :)

Egyébként köszi!
süti beállítások módosítása